Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در این بسته خبری درباره جزئیات نحوه ثبت نام و انتخاب واحد ورودی‌های جدید پیام نور و  خواص تخمه کدو برای حفظ سلامت بدن گفته ایم.

آخرین آمار کرونا در ایران؛ ۲۳۵ فوتی و ۱۴۵۲۵ ابتلای جدید در کشور

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۰ هزار و ۶۶۳ نفر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزشی که خوابتان را خوب و شیرین می‌کند/ قبل از خواب دور این فعالیت‌ها را خط بکشید

بر اساس اعلام یک مطالعه جدید، انجام برخی فعالیت‌های جسمانی موجب اختلال در خواب می‌شود.

کاربردی نبودن دروس آموزشی/ آرزوی بر باد رفته دانشگاه‌ها که در آن خبری از مهارت نیست

طی چند دهه اخیر دانشگاه‌های کشور با موضوع کارایی نبودن سرفصل دروس آموزشی مواجه شده اند که تغییرات آن نیازمند سیاست‌های دولت جدید است.

از آغاز سال تحصیلی جدید تا گنجاندن داستان فداکاری «علی لندی» در کتاب‌های درسی

آموزش و پرورش در هفته گذشته با نواخته شدن زنگ سال تحصیلی جدید و ورود داستان فداکاری شهید «علی لندی» به کتاب‌های درسی گذشت.

افسردگی ناشی از ابتلا به کرونا طولانی مدت نیست

بر اساس نتایج مطالعات محققان کالج سلطنتی لندن، افسردگی و استرس پس از ابتلا به ویروس کرونا چندان طولانی نیست.

جزئیات نحوه ثبت نام و انتخاب واحد ورودی‌های جدید پیام نور

جزئیات نحوه ثبت نام و انتخاب واحد دانشجویان ورودی جدید دانشگاه پیام نور اعلام شد.

ابزاری که می‌تواند ابتلا به ویروس کرونا را پیش بینی کند

محققان دانشگاه پن ایالت پنسیلوانیای آمریکا، چارچوبی ایجاد کرده‌اند که می‌توان بر اساس آن تغییرات اسیدآمینه در بدن و به دنبال آن ابتلا به ویروس کرونا را پیش بینی کرد.

کاهش ١٠ درصد سطح یادگیری دانش آموزان ابتدایی در ایام کرونا

به گفته معاون آموزش ابتدایی سطح ارزیابی دانش آموزان ابتدایی نشان می‌دهد، در ایام آموزش مجازی میزان یادگیری آنها افت ١٠ درصدی داشته است.

۱۳ خاصیت تخمه کدو برای حفظ سلامت بدن

برخی از خوراکی ها با وجود ظاهر کوچک فواید بسیار دارند مثل تخمه کدو تنبل که در ادامه می توانید از فواید آن باخبر شوید.

از مجازی شدن آموزش دانشجویان کارشناسی تا بورسیه رتبه‌های زیر ۵۰۰ کنکور

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پربازدیدهای علمی پربازدیدهای امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۲۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد

دانشمندان خبر از کشف یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه انسان که «مغز کوچک» نیز نامیده می‌شود، داده‌اند.

به گزارش ایسنا، مخچه(cerebellum) با نامی که در زبان لاتین به معنای «مغز کوچک» است، تنها ۱۰ درصد از کل جرم مغز انسان را تشکیل می‌دهد. با این حال نباید اجازه داد اندازه کوچک آن ما را فریب دهد، چرا که بیش از سه چهارم نورون‌های مغز در این فضای کوچک جمع شده‌اند و چیزهای زیادی داخل آن اتفاق می‌افتد.

به نقل از اس‌ای، از قدیم این گونه تصور می‌شود که این قسمت از سیستم عصبی که در پایه جمجمه قرار دارد، بیشتر به هماهنگ کردن عملکردهای حرکتی مانند تعادل و حرکت مربوط می‌شود. اکنون تحقیقات جدید از فرضیه‌ای حمایت می‌کند که در حال اعتبار گرفتن است. این فرضیه نقش کلیدی مخچه را در یادگیری برجسته می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ و دانشگاه کلمبیا در این مطالعه جدید می‌خواستند بر اساس تحقیقات قبلی که منطقه خلفی-جانبی مخچه را به عنوان نقشی در اتصال آنچه می‌بینیم به حرکاتی که انجام می‌دهیم، شناسایی کنند.

آندریا بوستان، نوروبیولوژیست دانشگاه پیتسبورگ می‌گوید: فرض دیرینه درباره عملکرد مخچه این بوده است که تنها نحوه حرکت ما را کنترل می‌کند. با این حال ما اکنون می‌دانیم که بخش‌هایی از مخچه وجود دارد که به هم متصل هستند و به نظر می‌رسد که همراه با مناطقی از مخ تکامل یافته‌اند که نحوه تفکر ما را کنترل می‌کنند.

این تیم به میمون‌ها آموزش دادند که دست چپ یا دست راست خود را در پاسخ به تصاویر روی صفحه حرکت دهند و هنگامی که حرکات را درست انجام می‌دهند، به عنوان پاداش آبمیوه دریافت می‌کردند.

استفاده از داروها برای از کار انداختن موقت قسمت خلفی-جانبی مخچه میمون‌ها به طور قابل توجهی بر یادگیری آنها تأثیر گذاشت. حیوانات حتی با پاداش آبمیوه، به سختی به یاد می‌آوردند که قرار بود کدام دستشان را در واکنش به تصویر حرکت دهند. با این حال، آن یادگیری که قبلاً حاصل شده بود، هنوز قابل یادآوری بود.

بوستان می‌گوید: وقتی این ناحیه مخچه را غیرفعال می‌کنید، در واقع یادگیری جدید را مختل می‌کنید. یادگیری در این حالت بسیار کندتر است، بیشتر طول می‌کشد و عملکرد به سطح قبلی نمی‌رسد. این یک مثال عینی از عملکرد مخچه است که از اطلاعات پاداش برای شکل دادن به عملکرد شناختی در پستانداران استفاده می‌کند.

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که عملکرد حرکات تحت تأثیر خارج شدن مخچه خلفی-جانبی قرار نمی‌گیرد و به نظر می‌رسد خاموش کردن سایر قسمت‌های مخچه هیچ تفاوتی در روند یادگیری نداشته باشد.

همه اینها اطلاعات اضافی مهمی هستند تا بفهمیم مغز چگونه کار می‌کند و چگونه با دنیای اطراف سازگار می‌شود و همچنین چگونه بهتر می‌توانیم با شرایط ناشی از اختلال عملکرد طبیعی مغز مقابله کنیم.

بوستان می‌گوید: پژوهش ما شواهد روشنی ارائه می‌دهد که مخچه نه تنها برای یادگیری نحوه انجام اعمال ماهرانه مهم است، بلکه برای یادگیری اینکه کدام اعمال در موقعیت‌های خاص ارزشمندتر هستند نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

این پژوهش به توضیح برخی از مشکلات غیر حرکتی در افراد مبتلا به اختلالات مخچه کمک می‌کند.

این مطالهه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند